Veteranii anulează protestul anunțat pentru 15 martie, din cauza epidemiei de coronavirus

În contextul deciziei luată de autorități, de a amâna toate evenimentele în masă, Consiliul Național al Veteranilor de Război anunță că protestul, preconizat pe duminică, 15 martie, a fost contramandat.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui, a planificat un protest, care atestă atitudinea guvernului față de cerințele depuse.

„La data de 8 februarie, în PMAN, a avut o întrunire a unui grup masiv de veterani, care a fost confirmată prin semnăturile a circa 3 mii de veterani de război. Am depus un pachet de documente, care este alcătuit din 2 proiecte de lege și un pachet de revendicări cu caracter social, care le-am depus pe 10, împreună cu rezoluția adoptată la adunare, dar până astăzi nu avem nici un răspuns”, a spus Anatolie Macovei.

Însă, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus, aceștia au anunțat, cu regret, despre amânarea întrunirii.

„În legătură cu epidemia de Covid-19 am decis să venim cu un apel să anulăm acest protest în centru. Sunteți conștienți de tot ce se întâmplă și ne supunem totalmente prevederilor deciziilor guvernării referitor la întruniri și la manifestații, care, cu regret, ne-a îngrădit aceasta poziție de a ne expune”, a mai adăugat veteranul.

Totodată au anunțat că în data de 26 martie va avea loc următoarea ședință a grupului de lucru.

La data de 2 martie, veteranii de război au protestat în fața Guvernului. Aceștia au solicitat demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, după declarația oficialului, potrivit căreia în 1992, Rusia a intervenit în conflictul armat „pentru a opri vărsările de sânge”. Tot ei scandau „Dodon la pușcărie”, „Jos Guvernul” și „Hoții.” Mulțimea a spart geamurile la o ușă a clădirii Executivului.


Pub