(video) Ultima oră: Slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni

Slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni. O decizie în acest sens a fost luată de Guvernul RM.

„Toate activitățile cu caracter religios, ce vizează slujbele divine pentru toate cultele, vor fi anulate. Categoria cea mai de risc sunt persoanele în etate. Dar anume, persoanele vârstnice participă în mod special la aceste servicii divine. De aceea, pe două săptămâni, noi suspendăm aceste activități”, a declarat prim-ministru Ion Chicu.

„Dar însăși fizic, adunarea nu va fi posibilă. Televiziunea Națională le va transmite în direct. O să invităm și alte surse media să facă acest lucru. De asemenea, și activitățile de divertisment vor fi suspendate. În decizia finală este vorba de discoteci, concerte, ect”, a precizat Chicu.

Amintim că ieri au fost confirmate alte două cazuri de infecție. Persoanele au revenit recent din Italia, țară aflată în carantină națională din cauza Covid-19.

Pe 11 martie a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit ministrei, este vorba despre una dintre cele două persoane, care au fost testate încă o dată. Rezultatele testului pentru a doua persoană încă nu sunt gata. Ministra a spus că a patra persoană infectată este tânărul care a venit cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub