Un vânzător ambulant dintr-un parc din capitală riscă ani grei de pușcărie pentru că a traficat sexual două minore

Un tânăr din Chișinău răscă între 15 și 20 de ani de închisoare pentru că a traficat sexual două minore, ambele în vârstă de 16 ani. Procurorii PCCOCS au finalizat investigația și au trimis dosarul în judecată.

Foto: rtv21

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, tânărul a profitat de situația financiară precară a victimelor și le-a convins să presteze servicii sexuale. Mai mult, acesta le asigura transportarea la locul destinației.

Învinuitul a făcut cunoștință cu una dintre adolescente în timp ce lucra în calitate de vânzător ambulant, într-un parc din capitală, iar cu a doua victimă avea o relație de amiciție. Victimele identificate de către tânăr nu aveau împlinit majoratul – fapt despre care tânărul știa.

După reținerea tânărului, victimele au fost consiliate de un psiholog, iar acum își continuă studiile la un colegiu din capitală.

Tânărul, învinuit de procurori de trafic de copii, nu-și recunoaște vina, chiar dacă probele demonstrează contrariul, susțin procurorii.

Inculpatul se află în stare de arest, iar dacă vinovăția acestuia va fi dovedită în instanța de judecată, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.


Pub