(update) Moldova sistează zborurile din Europa. Vezi cursele care vor fi suspendate pe 15 și 16 martie

(update 18.00) Moldova sistează zborurile din Europa. Cursele din Franța și Spania vor fi sistate în noaptea de sâmbătă spre duminică, și nu de la noapte, așa cum se anunțase astăzi mai devreme. „Avem informația că unii cetățeni deja s-au pornit spre aeropoartele respective și ca să nu creăm situații tensionate în Aeroport, vom mai admite un zbor și pe parcursul zilei de mâine, dar de la ora 00.00, pe 15 martie, cursele de pe aceste direcții se sistează. În următoarea noapte, de duminică spre luni se sistează zborurile din Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România”, a precizat Ion Chicu.

„Referitor la alte destinații se va discuta mâine. Cetățenii străini nu vor mai putea zbura în Moldova decât dacă au statut de diplomați”, a mai adăugat premierul.

Cursele din Franța și Spania vor fi sistate de la noapte, începând cu ora 00:00.

„Conform deciziei comisiei, de astăzi, începând cu ora 00:00 de încă alte două țări afectate de coronavirus, este vorba de Franța și Spania. Deci, noi avem două rute Barcelona și Paris, de astăzi la noapte se sistează și aceste zboruri. De duminică seara, 00:00 se sistează zborurile, în general din partea europeană, dar și astăzi și mâine vom monitoriza dacă nu va fi nevoie să suspendăm și alte zboruri din alte puncte geografice”, a declarat Ion Chicu.

„Cetățenii străini nu vor putea utiliza transportul aerian pentru a veni în Moldova, doar cu excepția diplomaților acreditați și celor care au viză de reședință în RM”, a mai precizat Chicu.

„În ceea ce privește transportul terestru, suntem în contact autoritățile din România și Ucraina, pentru că au decizii de a închide unele puncte de trecere. O să diminuăm numărul de treceri la frontieră”, a conchis Chicu.

Amintim că ieri au fost confirmate alte două cazuri de infecție. Persoanele au revenit recent din Italia, țară aflată în carantină națională din cauza Covid-19.

Pe 11 martie a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit ministrei, este vorba despre una dintre cele două persoane, care au fost testate încă o dată. Rezultatele testului pentru a doua persoană încă nu sunt gata. Ministra a spus că a patra persoană infectată este tânărul care a venit cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub