(video) Moscova confirmă creditul de 200 de mln. de euro pentru Chișinău: Rata dobânzii e de 2%, iar termenul e de 11 ani

Noi evoluții în cadrul creditării Republicii Moldova de Federația Rusă. În cadrul Dumei de stat de la Moscova proiectul privind creditarea. Astfel, Guvernul de la Chișinău l-a delegat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, ca să poarte negocieri.

Prim-ministrul Ion Chicu spune că după negocieri, în următoarele zile urmează să fie semnat acordul, ulterior, a să fie ratificat la începutul lunii aprilie, ulterior să fie debursată prima tranșă din acest credit.

„A doua o să fie atunci când o să o solicităm. Vom transmite solicitarea de remitere a acestei sume, în funcție de capacitatea noastră de valorificare. Din ziua în care vin banii o să trebuiască de achitat dobânda. Este vorba de 200 de milioane de euro, pe parcursul anului 2020. Rata dobânzii 2%, termenul 11 ani, iar perioada de grație este 1 an”, a declarat Chicu.

Premierul spune că banii vor fi exclusiv investiți în infrastructură.

De asemenea, Ion Chicu a precizat că o tranșă de peste 6 milioane de euro a venit astăzi din partea FMI. În scurt timp, urmează să mai vină încă o tranșă.


Pub