(doc) Guvernul a declarat Cod Roșu de alertă privind infecţia cu coronavirus

Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus. O decizie în acest sens a fost aprobată de în cadrul Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Foto: UNIMEDIA

„Se constată gradul de alertă Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr.1431 din 29.12.2016”, se arată în document.

Iată documentul.

Astăzi, 13 martie, Guvernul a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămâni. De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începând cu 16 martie ora 00:00.

Amintim că ieri au fost confirmate alte două cazuri de infecție. Persoanele au revenit recent din Italia, țară aflată în carantină națională din cauza Covid-19.

Pe 11 martie a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit ministrei, este vorba despre una dintre cele două persoane, care au fost testate încă o dată. Rezultatele testului pentru a doua persoană încă nu sunt gata. Ministra a spus că a patra persoană infectată este tânărul care a venit cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub