21 de incendii de vegetație în doar 24 de ore. Apelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

În doar 24 de ore, pompierii au fost solicitati, pentru a lichida incendiile de vegetație, de 21 de ori, atât în Chișinău cât și în alte regiuni ale țării.

Foto: republikanews.ro

La Chișinău, pompierii au intervenit pe străzile Ceucari 11 și respectiv Dacia 80/3. În cazul primei deplasări, este vorba despre o suprafață extinsă de vegetaţie uscată şi stufăriş, la care echipajul de salvatori continuă să lucreze. Pe cealaltă stradă, incediul a cuprins o suprafață de teren unde focul s-a extins din cauza vegetației uscate.

Potrivit datelor IGSU, doar astăzi, angajații instituției au intervenit în 21 de cazuri pentru alichida focarele. Alte solicitări, înafara de cele care au fost în Chișinău, s-au înregistrat la Ştefan Vodă, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Sângerei, Edineţ, Călăraşi, Ungheni.

În contextul condițiilor meteo favorabile extinderii focarelor de vegetație arsă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea vegetaţiei uscate şi resturilor menajere.


Pub