Coronavirus: Numărul de decese la nivel mondial a depășit pragul de 5 000. Ucraina înregistrează prima victimă

Numărul de decese provocate de pandemia globală de Covid-19 a depășit cifra de 5 000. Numărul de persoane infectate de la apariția virusului este de aproximativ 134 de mii de persoane din 121 de țări, informează Agenția Franceză de Presă (AFP).

Foto: UNIMEDIA

Covid-19 a făcut, la nivel mondial, 5 043 de victime.

Cele mai afectate trei țări: 3 176 de persoane au murit în China continentală, 1 016 în Italia şi 514 în Iran.

În Ucraina a fost înregistrat primul deces. Este vorba despre o femeie de 71 de ani, din Jitomir, care a fost internată pe 12 martie cu infecție cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății din Ucraina.

După confirmarea primului deces, Ucraina a decis să închidă granițele pentru străini. Potrivit UNIAN, frontiera va fi închisă după 48 de ore.

Potrivit Ministerului Sănătății din Ucraina, pe 13 martie, două cazuri de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în regiunea Cernăuți. Centrul de Sănătate Publică din Ucraina raportează 55 de persoane suspectate de COVID-19. În urma testelor, la 49 de persoane nu s-a confirmat diagnosticul, trei fiind monitorizate.

În România, până acum, au fost confirmate 79 de infecții cu coronavirus.

Menționăm că Guvernul Republicii Moldova a declarat astăzi, 13 martie, Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.

De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începând cu 16 martie ora 00:00.

Amintim că ieri au fost confirmate alte două cazuri de infecție. Persoanele au revenit recent din Italia, țară aflată în carantină națională din cauza Covid-19.

Pe 11 martie a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub