(video) Andrei Năstase, către Maia Sandu: „Nu mă interpretați, măcar aici... eu am răbdare”

Dezbateri cu dezvăluiri și acuzații reciproce directe și mai voalate între Maia Sandu și Andrei Năstase la o emisiune de la JurnalTV. Liderul Platformei DA i-a reproșat fostei prim-ministre că prea ușor a cedat puterea, în timp ce Maia Sandu spune că „Năstase are o părere mai bună despre Igor Dodon, decât ea”.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că ați glumit când ați spus că am o părere mai bună despre Igor Dodon decât dvs!”, a spus, indignat liderul Platformei DA, la emisiunea Cabinetul de Umbră, de la JurnalTV.

„Dacă credeți că el ar fi menținut un Guvern care lucra pentru oameni...”, a încercat să explice Maia Sandu.

„Dacă ați putea să nu mă interpretați, măcar aici. Nu-mi interpretați cuvintele, pentru că nu este bine! Cunoașteți foarte bine că pe parcursul celor 5 luni de zile nu a fost mai puțin de 5 ori când i-am spus că va sta la pușcărie dacă va încerca să meargă peste justiție!”, a spus Năstase.

„Nimeni nu pune la îndoială asta!”, l-a adăugat Maia Sandu.

„Dar când veniți cu asemenea glume, cumva... deci, astăzi domnul Stoianoglo cântă o partitură a lui Dodon. Credeți că dacă ați fi rămas prim-ministru ar fi făcut același lucru? Eu sunt sigur că nu! Pentru că eu, ca ministru de Interne, nu aș fi permis acest lucru, cu pârghii și presiuni democratice, absolut legale”, a explicat Năstase de ce Maia Sandu nu trebuia să meargă cu acea asumare de răspundere pe Legea Procuraturii, care a dus la demiterea Executivului pe care l-a condus.

„Nu cred că în lege există așa o prevedere care să permită ministrului de Interne să-i spună Procurorului General ce să facă și ce să nu facă, l-a întrerupt Maia Sandu.

„Am răbdare... să știți.. dar știți foarte bine care au fost mijloacele prin care domnul Harunjen (n.n. fost Procuror General) a trebuit să plece și a plecat. Deci, vorbesc despre forța pe care am putut-o pune în aplicare în beneficiul cetățenilor, ca un procuror, indiferent de numele lui, să nu-și permită să muncească împotriva oamenilor!”, a adăugat fostul ministru de Interne.

„Soluția este un procuror independent și nu unul pe care îl poți speria cu Minsiterul de Interne”, a spus Maia Sandu.

Guvernul Sandu a fost demis pe 12 noiembie, după ce prim-ministra de atunci și-a asumat răspunderea pentru modificările la Legea Procuraturii, care prevedeau că, șeful Executivului va fi cel care va înainta o listă scurtă formată din cel puțin doi candidați pentru funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor. Colegii de coaliție nu au acceptat modificările și au demis Guvernul.


Pub