Elon Musk se grăbește pe Marte. Doar că a încurcat planeta cu luna

PE SCURT

O scăpare transformată în glumă? În contextul răspândirii virusului COVID-19, miliardarul Elon Musk a scris că este timpul să privim și să explorăm planeta Marte. Însă, în loc să posteze imaginea planetei, Musk a publicat pe o rețea de socializare o fotografie a lunii. După o oră, acesta a scris că oamenii ar trebui să se ocupe „și de lună”, relatează esquire.ru.  

Greșeala a fost observată de către astrofizicianul american Neil Degrass Tyson. Acesta i-a scris că fotografia cu Marte pe care a postat-o este, de fapt, o imagine cu luna în timpul unei eclipse totale. De asemenea, Tyson a adăugat că nu are nimic împotriva explorării și a lunii. „Hoteluri, stațiuni. Mâncare interesantă. Cu toate acestea, un dezavantaj serios pentru mine personal va fi lipsa atmosferei în restaurante”, a scris omul de știință.

PE LUNG

Elon Musk vrea să trimită pe Marte 1 milion de oameni până în anul 2050. Fondatorul companiei Space X spune că își dorește să reușească să construiască 1000 de aeronave în următorii 10 ani – ceea ce ar însemna 100 de rachete pe an. Potrivit Business Insider, el spune că scopul său este să lanseze trei nave pe zi, astfel încât zborul pe Marte să devină o călătorie accesibilă pentru oricine.

Elon Musk, născut la 28 iunie 1971, este inginer, inventator, antreprenor, programator, investitor și miliardar. El a co-fondat Zip2 împreună cu fratele său (1995), a înființat X.com (1999) – companie precursoare a PayPal, a înființat SpaceX (2002) și a co-fondat Tesla Motors (2003). În prezent, el este director general și director tehnic la SpaceX și Tesla Motors.

În 2018, Elon Musk a lansat în spațiu mașina „Tesla Roadster” cu ajutorul rachetei „Falcon Heavy” pentru a o testa. Iar la sfârșitul lui 2019, averea lui Musk a scăzut cu 768 de milioane de dolari în mai puţin de 24 de ore, potrivit Forbes, după ce, la ce la un eveniment grandios al companiei, geamurile noului pickup electric Cybertruck prezentat ca automobil potrivit chiar și pe Marte, s-au spart, deşi nu trebuia să se întâmple asta.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.