03:29:25 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Ultimul bilanț privind CORONAVIRUSUL în R. Moldova: Șase cazuri confirmate și 39 suspecte

Social 13.03.2020 09:02 Vizualizări2600 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ultimul bilanț privind CORONAVIRUSUL în R. Moldova: Șase cazuri confirmate și 39 suspecte


Șase cazuri confirmate și 39 de persoane suspectate că ar fi infectate cu noul coronavirus. Acesta este bilanțul din dimineața zilei de 13 martie în R. Moldova.

Douăzeci și șapte de persoane suspecte sunt internate la Spitalul „Toma Ciorbă”, unde li s-au prelevat probe, iar 10 copii și două mame - la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău.

Potrivit lui Sergiu Vasilița, directorul interimar al Spitalului „Toma Ciorbă”, unde sunt internați cinci pacienți din cei șase bolnavi de COVID-19, starea de sănătate a acestora este relativ satisfăcătoare, un singur caz fiind de gravitate medie, toți cu febra 37 - 37,2, tuse uscată, disconfort și „un pic de depresie”.

Vasilița a raportat că, în după-amiaza zilei de ieri, fluxul de persoane aduse la instituția pe care o conduce s-a majorat, fiindcă au început să fie aduși și pacienți din provincie.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a adăugat că femeia internată la Spitalul Clinic Republican se simte mai bine și a început să vorbească la telefon cu rudele.

„Până la momentul actual sunt cazuri de import, dar noi trebuie să fim conștienți că, dacă avem persoane infectate actualmente și care intră în contact cu alte persoane, noi putem să trecem de la țară care a înregistrat cazuri de import la cea cu răspândire locală, așa cum s-a întâmplat în toate statele”, a declarat Dumbrăveanu.

Aceeași sursă a declarat că în R. Moldova a ajuns ieri-seară un lot de ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății, fiind vorba de echipamente de protecție pentru personalul medical și 1 000 de teste pentru depistarea noului coronavirusului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md