14:15:29 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Vacanța elevilor și studenților, EXTINSĂ până la 1 aprilie: Premierul admite că activitatea instituțiilor de învățământ ar putea fi sistată până la vară

Social 13.03.2020 13:51 Vizualizări63621 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vacanța elevilor și studenților, EXTINSĂ până la 1 aprilie: Premierul admite că activitatea instituțiilor de învățământ ar putea fi sistată până la vară


Vacanța copiilor de la grădiniță, a elevilor și studenților, stabilită inițial până la 23 martie curent, a fost extinsă până la 1 aprilie, prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Premierul Ion Chicu admite că activitatea instituțiilor de învățământ din R. Moldova ar putea fi sistată până la vară, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

„O să vedem în funcție de evoluție (a situației legate de COVID-19) dacă extindem aceste termene. Astăzi nu am luat această decizie, dar probabil va trebui”, a declarat astăzi premierul Ion Chicu, după o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

CITIȚI și Școlile și grădinițele ar putea rămâne ÎNCHISE încă DOUĂ LUNI din cauza coronavirusului: „Ar urma să fie prelungit și anul de studii”

De asemenea, premierul a declarat că legislația R. Moldova permite angajaților să lucreze de la domiciliu și a sugerat ca aceasta să fie aplicată acolo unde este posibil, astfel încât părinții să poată sta acasă cu copiii.



Amintim că ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a confirmat astăzi că extinderea vacanței copiilor este unul dintre scenariile luate în calcul de autorități.

„Perioada critică determinată nu de către minister, dar de către Organizația Mondială a Sănătății, este de 70 de zile”, a spus Dumbrăveanu cu referire la o eventuală extindere a vacanței copiilor.

CITIȚI și VIDEO // Ultimul bilanț privind CORONAVIRUSUL în R. Moldova: Șase cazuri confirmate și 39 suspecte


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md