16:00:18 24.04.2024
Stiri

DOC // Autoritățile instituie COD ROȘU la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19: Deciziile luate vineri în legătură cu extinderea pandemiei pe teritoriul R. Moldova

Social 13.03.2020 15:21 Vizualizări4450 Autor: Ziarul National
DOC // Autoritățile instituie COD ROȘU la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19: Deciziile luate vineri în legătură cu extinderea pandemiei pe teritoriul R. Moldova


Membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au aprobat astăzi gradul de alertă Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică.

Potrivit deciziilor Comisiei, autoritățile publice locale, administratorii localurilor de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor, și altor unități pentru antrenament și recreere vor asigura sistarea activităților organizate până pe 1 aprilie curent.

Totodată, managerii, directorii, proprietarii companiilor transportatoare de pasageri (autobuze, troleibuze, rutiere, taxi și alte mijloace de transport de pasageri urban și interurban), indiferent de forma de proprietate, vor asigura igienizarea și dezinfecția unităților de transport după fiecare rută și în stațiile-terminus.

Și întrunirile religioase au fost sistate până la 31 martie curent pentru toate cultele pe întreg teritoriul Republicii Moldova.



Contrar celor afirmate astăzi de premierul Ion Chicu după ședința Comisiei, cursele aeriene regulate cu Italia, Spania și Franța vor fi sistate începând cu 15 martie 2020, orele 00:00, se arată în documentul aprobat astăzi.

Sistarea curselor aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și România va avea loc începând cu 16 martie 2020, orele 00:00.

De asemenea, a fost aprobată interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca călătorii care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud, dar și de a îmbarca persoane de altă cetățenie, decât cea moldovenească, care vin către Republica Moldova: „Decizia este valabilă până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire”.

Documentul aprobat pe 13 martie de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică:




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md