21:11:44 18.04.2024
Stiri

Dodon, despre pretinsa REȚINERE a lui Plahotniuc în SUA. Președintele recunoaște că a vorbit ieri cu Ambasadorul Dereck Hogan: „Americanii ne-au cerut DOCUMENTE pentru ca să fie extrădat”

Politică 13.03.2020 20:32 Vizualizări4006 Autor: Ziarul National
Dodon, despre pretinsa REȚINERE a lui Plahotniuc în SUA. Președintele recunoaște că a vorbit ieri cu Ambasadorul Dereck Hogan: „Americanii ne-au cerut DOCUMENTE pentru ca să fie extrădat”


Președintele Igor Dodon recunoaște că ieri, în cadrul discuției cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a discutat repetat despre extrădarea fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc. Acest lucru nu ar fi posibil, deocamdată, pentru că tot materialul probatoriu acumulat de foștii procurori anticorupție ar fi „apă de ploaie”.

„Bineînțeles că am discutat despre extrădarea lui Plahotniuc. Ne-au cerut să dăm documente suplimentare... Tot ce au acumulat fosții procurori anticorupție e apă de ploaie. Cu acest material probatoriu, ne-au spus americanii, nu-l condamnăm noi pe el. Procurorii deja întreprind măsuri concrete... Ați văzut săptămâna trecută ce s-a întâmplat cu foștii și actualii șefi de la Banca Națională a Moldovei”, a spus în această seară Dodon, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Șeful statului a mai adăugat că decizia Departamentului de Stat, prin care Vlad Plahotniuc și familia sa au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA, este mai mult o declarație politică. „Trebuie să se expună justiția din SUA. Plahotniuc nu a fost anunțat în căutare prin intermediul Interpol, deoarece noi știm unde el se află. Deci, americanii ne-au spus că nu este suficient ce au prezentat organele noastre de drept. Eu am spus în cadrul întrevederii: doar voi singuri ați zis că este hoț. Acum procurorii urmează să prezinte dovezi concrete partenerilor americani”, a spus Dodon.

Acesta a mai adăugat că nu-i este frică dacă Plahotniuc ar fi eliberat după o săptămână de ședere în Penitenciarul nr. 13 din cauza lipsei de probe. „Eu cred că lui îi este frică să revină în R. Moldova. Sunt mulți dintre cei care ar vrea să stea de vorbă cu el. Sper să fie finalizate discuțiile cu organele de drept din SUA și să fie extrădat”, a conchis Dodon.

De menționat că, ieri-seară, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că Plahotniuc ar fi fost reținut de 24 de ore, deoarece ar fi încălcat regimul de ședere pe teritoriul SUA. În replică, Vlad Plahotniuc a venit cu un mesaj pe Facebook astăzi-dimineață, precizând că este bine. „Pentru oamenii apropiați, care-și fac cu adevărat griji pentru mine, le transmit și aici, pe pagina mea de facebook, că sunt în siguranță. Pentru cei care „nu mai pot de grija mea”, le spun și lor să se liniștească, sunt bine și liber. Regret că unii se dau în spectacol și recurg la fake news-uri pentru a-și atinge diverse scopuri, inclusiv pentru a-și crește audiența și numărul de like-uri. Dar le sugerez să-și vadă de grija lor și să-și canalizeze energia pentru a rezolva problemele cetățenilor”, a reacționat Plahotniuc pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md