‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn pofida secetei, legumicultorii din țară nu planifică să reducă suprafețele cultivate

În pofida secetei, legumicultorii din țară nu planifică să reducă suprafețele cultivate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimele luni, pentru o bună parte din teritoriul Republicii Moldova a fost valabil Codul galben de secetă hidrologică. Pe site-ul SHS este indicat conținutul scăzut de apă în bazinul hidrografic Prut, rezervorul Stânca-Costești, precum și în mici râuri din centrul și sudul Republicii Moldova.

Aceste condiții influențează activitatea agricolă, în condițiile în care producătorii trebuie să utilizeze rațional resursele de apă disponibile.

Cu toate acestea, fermierii speră că deficitul de umiditate înregistrat în perioada toamnă – iarnă va fi suplinit datorită precipitațiilor de la sfârșitul primăverii – începutul verii, având în spate experiența anului 2019.

Astfel, potrivit informației EastFruit, pentru acest sezon legumicultorii nu planifică să reducă suprafețele cultivate cu legume, chiar dacă vor fi emise restricții privind utilizarea apei.

Amintim că, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, suprafața totală cultivată cu legume (inclusiv 18 mii hectare cartof) în 2019 a constituit 64,5 mii hectare, dintre care 36,6 mii hectare legume în teren deschis.

FOTO: freepik.com; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›