‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMeteorologii au prelungit Codul Galben de secetă hidrologică

Meteorologii au prelungit Codul Galben de secetă hidrologică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Meteorologii au prelungit Codul Galben de secetă hidrologică pentru încă o săptămână. Anunțul a fost făcut de Serviciul Hridrometeorologic de Stat, care îndeamnă populația și, mai ales agenții economici, să consume rațional resursele de apă.

Codul Galben de secetă hidrologică este valabil de pe data de 4 martie, anul curent și a fost prelungit până pe 20 martie.

„În legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor, în bazinul râului Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și râurile mici din centrul și sudul țării, se va menține Seceta Hidrologică”, informează SHS.

Seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp. În cazul în care debitul apei atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile, se emite Сod galben de secetă hidrologică. Atunci când seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării, analogic şi pentru bazine hidrografice.

Menționăm că inițial, Codul Galben a fost esmis pentru perioada 4-13 martie 2020.

Amintim că, Serviciul Meteorologic de Stat prognozează, începând cu duminică, 15 martie, scăderea temperaturilor pe timp de noapte până la -5 grade Celsius, în nordul țării. În acest context, specialiștii în agricultură atenționează pupulația despre pericolul înghețurilor tardive de primăvară.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›