Usatîi: Plahotniuc a fost reținut în SUA

by D M
Distribuiti mai departe...

“Fostul democrat, Vlad Plahotniuc a fost reținut de autoritățile SUA”, susține preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Într-un live pe Facebook, Usatîi spune că motivul reținerii este că Plahotniuc a încălcat  regimului de şedere pe teritoriul SUA.

„Am primit o informație că miercuri, 11 Martie, Plahotniuc a fost reținut în SUA pentru încălcarea regimului de ședere, ceea ce acolo constituie o încălcare gravă”, a spus Usatîi.

El a adăugat că Moldova nu a primit încă actele confirmative pentru că anunțul Moldovei de căutare internațională nu presupune informarea țării despre identificarea persoanei.

“Moldova nu are încheiat cu SUA un acord de extrădare, dar eu o sa fiu liniștit și știind că Plahotniuc stă închis în SUA”, a adăugat Usatîi.

Anterior, Plahotniuc şi familia sa au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul SUA, decizie anunțată de secretarul de stat american Mike Pompeo.

“Acțiunile corupte ale lui Vlad Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova. Astăzi, îl declar public. SUA stă alături de Moldova în lupta împotriva corupției”, scria Mike Pompeo pe pagina sa oficială de Twitter.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...