(video) O mamă cu copilul său a fugit din spital, după ce a aflat că sunt suspectați de coronavirus

O mamă cu copilul său a fugit din spitalul, după ce a aflat că sunt suspectați de coronavirus. Despre aceasta a anunțat directoarea IMSP Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bîrcă, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Cazul de ieri, din păcate nu este unic. O mămică, fiind suspectată de coronavirus, nu a vrut să rămână și nu ne-a dat posibilitatea să examinăm copilul. El a fost examinat doar la etapa asistenței medicale de urgență, după care femeia a fugit din Unitatea Primire Urgență. Evident că noi am anunțat poliția și s-au luat alte măsuri”, a declarat Bîrcă.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, spune că poliția încă nu a dat de urma mamei.

„Precizăm că la moment, sunt 30 de cazuri suspecte, dintre care 9 sunt copii, în rest sunt adulți. 11 persoane dintre care și două mame, sunt internate la Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii. Ieri un caz a fost confirmat, în cazul celuilalt au fost prelevate probele. Tot azi pe parcurs vom comunica și despre celelalte 30 de persoane”, a punctat ministra.

Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat ieri de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, este vorba despre una dintre cele două persoane, care au fost testate încă o dată. Rezultatele testului pentru a doua persoană încă nu sunt gata. Ministra a spus că este a patra persoană infectată este tânărul care a venit cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.

Până astăzi, 20 de persoane au fost spitalizate fiind suspectate de infecție cu coronavirus. 14 persoane sunt internate la Toma Ciorba, iar alte 8, două mame și șase copii, au fost spitalizate în spitalul de boli infecțioase pentru copii.


Pub