(video/update) Ședința Parlamentului s-a încheiat, după 7 ore de dezbateri pe diferite proiecte

18:50 Ședința Parlamentului s-a încheiat, după 7 ore, cu un apel din partea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, către deputați: „Stimați colegi, nu uitați să îndepliniți o declarație pe proprie răspundere și să o depuneți la direcția resurse umane.”

Foto: UNIMEDIA

(update 16:30) Moțiunea simplă asupra politicii activității Ministerului Economiei și Infastructurii al Republicii Moldova a fost respinsă în ședința de astăzi a Parlamentului. Aceasta a fost înaintată de fracțiunile PAS Blocul ACUM și ACUM Platforma DA și înregistrată la 28 februarie curent.

(update 13:10) Deputații au revenit în sală.

(update 12:32) Parlamentul a luat o pauză de 30 de minute.

(update 12:28) Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, în prima lectură, proiectul de modificare a articolului 141 din Codul penal, prin care se urmărește înăsprirea pedepselor pentru mercenari și pentru organizatorii acestora.

(update 11:39)Parlamentul a votat, astăzi, în cea de-a doua lectură, un proiect de lege pentru modificarea Codului contravențional al Republicii Moldova. Principalele prevederi ale acestuia au drept scop acordarea dreptului de a examina cauze contravenționale și a aplica sancțiuni în limitele competenței funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care exercită atribuțiile Poliției și au fost împuterniciți cu asemenea atribuții în fișele postului.

(update 11:20) Vârsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată. Parlamentul a aprobat, în lectura finală, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a legislației în domeniu.

(update 10:58) Deputații din partea fracțiunii PAS au propus introducerea în ordinea de zi un proiect de lege, care prevede ca, în condițiile în care toate instituțiile de învățământ sunt închise, părinții, unul din doi, să aibă dreptul să își ia concediu medical plătit.

Inițiativa a fost criticată de colegii din Platforma Demnitate și Adevăr, că precum a fost plagiat de la Camera deputaților din România.

De asemenea, socialiștii tot au venit cu critici, catalogând inițiativa ca fiind populistă și că Guvernul ar trebui să vină cu asemenea proiecte.

Supus votului, inițiativa a acumulat un număr insuficient de voturi și nu a trecut în ordinea de zi.

(10:00) Deputații se întâlnesc se întrunesc într-o nouă ședință legislativă. Pe ordinea de zi sunt 6 subiecte. Printre subiectele care urmează să fie analizate este și Moțiune simplă asupra politicii și activității Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova

Iată întreaga ordine de zi.


Pub