(video) Delegația Ungariei și cea a Republicii Moldova, în format extins. Ion Chicu: Apreciem suportul pe care țara noastră îl are din partea Guvernului dvs

Delegația Ungariei și cea a Republicii Moldova s-au întâlnit în format extins la Chișinău, în contextul vizitei premierului ungar, Viktor Orban, în țara noastră. La eveniment au participat și o parte dintre miniștrii moldoveni, printre care și ministra Sănătății, ministrul Agriculturii și cel al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Vă salut cu deosebit respect în Republica Moldova, în Chișinău. Sunteți prietenul Republicii Moldova, conduceți Guvernul unei țări prietene a Republicii Moldova și cu deosebită plăcere și respect vă salutăm astăzi la Chișinău”, a declarat premierul moldovean, Ion Chicu.

„Vă mulțumim pentru această vizită, inclusiv în timpuri dificile, legate de unele evoluții în lume și în regiunea noastră în Europa. Dar cu siguranță, agenda relațiilor noastre bilaterale este una care ne bucură pe toți, cooperarea, colaborarea economică pe care o avem, precum și cea culturală și politică este una excelentă. Bineînțeles, apreciem în mod special suportul pe care țara noastră îl are din partea Guvernului Ungariei, a țării dvs pe parcursul european al Republicii Moldova, or, Guvernul actual de la Chișinău este determinat să continue și să intensifice eforturile pentru integrarea europeană a țării noastre”, a subliniat Ion Chicu.

Ulterior, la ora 11.45, cei doi premieri vor susține o conferință de presă comună.

Ajuns la Chișinău, prim-ministrul Ungariei a fost întâmpinat cu onoruri de către premierul Ion Chicu, în fața Casei Guvernului, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, întreprinde o vizită oficială la Chișinău, însoțit de un grup de oameni de afaceri, care au intenția să investească în Republica Moldova. În cadrul vizitei, va fi semnată și o Declarație privind parteneriatul strategic dintre cele două țări.


Pub