Două persoane suspectate de coronavirus la Glodeni. O femeie, internată forțat cu ajutorul poliției

Două persoane, suspectate de infecție cu noul coronavirus, au dat bătăi de cap autorităților locale, una dintre ele fiind forțate de polițiști să se interneze la un spital specializat din Chișinău. Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocaru, a relatat despre cele două cazuri, accentuând iresponsabilitatea acestora în raport cu siguranța publică.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Ion Cojocaru, un pasager al cursei Milano-Chișinău, care a călătorit împreună cu prima persoană testată pozitiv la Covid-19 în țara noastră, a fost prins ieri plimbându-se nestingherit prin oraș, iar timp de mai multe zile, acesta a reușit să contacteze cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de oameni.

Acesta ar fi ignorat în totalitate recomandările medicilor despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, spune Ion Cojocaru.

În cel de-al doilea caz, este vorba despre o femeie dintr-o localitate din raionul Glodeni, care ar fi revenit recent din Italia și care prezintă simptome specifice unei infecții cu Covid-19. Femeia s-a adresat la medicul de familie, care, la rândul său a a acționat conform instrucțiunilor și a explicat pacientei despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău.

Pacienta, însă, a neglijat cerințele doctorului și a refuzat categoric transportarea și internarea in instituția medicală specializată, deplasându-se la domiciliu.

„Mai mult ca atât, pacienta nu a respectat reginul de carantină și s-a deplasat prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției (echipați corespunzător) persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații.” a relatat președintele Ion Cojocaru.

Ion Cojocaru a chemat cetățenii la responsabilitate: „anume acum trebuie să dăm dovadă de vigilență, precauție, responsabilitate și bună credință”.


Pub