Acuzații dure în alegerile de la Hîncești. Maia Sandu: „Cobzac face jocul PSRM”. Grigore Cobzac: „Lansează falsuri exact ca cei cu sirienii”

Acuzații dure între foști colegi de partid. Lidera PAS, Maia Sandu îl acuză pe fostul membru al formațiunii, Grigore Cobzac, candidat independent la alegerile de la Hîncești, că ar face jocul socialiștilor și din această cauză nu se retrage din cursă. La rândul său, Cobzac califică afirmațiile Maiei Sandu drept aberante și-i solicită să-și ceară scuze pentru „răspândire de falsuri”.

Foto: UNIMEDIA

„Domnul Cobzac a ales să ne mintă, pentru că înainte să desemnăm candidatul, dumnealui a spus că nu va candida, deci ne-a mințit pe toți. Dumnealui a refuzat și ideea unui sondaj, deci de voie sau de nevoie face jocul PSRM-ului, motiv pentru care nu-l pot sprijini”, a declarat Maia Sandu la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

„Mai mare aberație nu putea spune. Toată lumea cunoaște prestația mea publică. Eu nu sunt omul care poate fi manipulat sau controlat, nu m-a pus în genunchi nici Plahotniuc nici nimeni. Eu am avut poziția mea și am făcut-o publică de la tribuna Parlamentului, am avut pentru asta multe consecințe. Așa că să-i fie rușine Maiei Sandu pentru asemenea afirmații. Dumneaiei nu i-a plăcut falsul despre 30 de mii de sirieni, dar acum face la fel și distribuie aberații”, a declarat pentru UNIMEDIA, Grigore Cobzac.

Cobzac crede că Maia Sandu lansează acuzații, fiind supărată că acesta nu se retrage din cursă în favoarea candidatului PAS.

„Maia Sandu este alintată permanent cu cedări unilaterale. Chiar și atunci când i se aduc argumente, ea nu-și schimbă poziția, indiferent de realitate. Pentru ea contează doar interesul său electoral. Eu nu pot să mă retrag, atunci când oamenii îmi spun că mă sprijină”, a mai spus Cobzac.

Grigore Cobzac a fost membru PAS până în momentul în care a anunțat că va candida independent la parlamentarele noi de la Hîncești, întrucât formațiunea sa desemnase un alt candidat. Acesta a fost exclus din partid pentru „indisciplină”, iar între timp, Platforma DA a anunțat că-l va sprijini în acest scrutin.

Alegerile parlamentare în circumscripția Hîncești vor avea loc pe 15 martie.


Pub