(FOTO) Mobilizare fără precedent la Orhei! Străzile orașului, spațiile publice și transportul public – tratate cu dezinfectanți împotriva coronavirusului

Mobilizare fără precedent la Orhei. Autoritățile mun. Orhei au dispus măsuri de amploare de profilaxie și prevenire a răspândirii coronavirsului. Orașul Orhei este prima localitate din țară care întreprinde acțiuni antiepidemice de asemenea proporții. Acestea vor fi organizate, periodic, până spre sfârșitul lunii martie.

Foto: orhei.md

Zeci de unități de tehnică specială au fost antrenate la 12 martie, în Orhei, pentru dezinfectarea arterelor orașului. În acest proces sunt utilizate peste 20 de unități de tehnică, fiind mobilizați și peste 200 de angajați ai serviciilor comunale. De asemenea, transportul public din Orhei este dezinfectat în stațiile terminus. În paralel, autoritățile de Orhei desfășoară o amplă campanie de informare a populației privitor la măsurile antiepidemice. Autoritățile din Orhei au editat mai multe materiale informaționale în acest sens.

Măsuri prevenție / Sursa:orhei.md
Măsuri prevenție / Sursa:orhei.md

Primarul Pavel Verejanu spune că Orheiul este primul oraș din țară care ia măsuri antiepidemice împotriva coronavirusului de o asemenea amploare. Pentru dezinfectarea spațiilor publice este utilizată soluție pe bază de Clor și Alcool. Concentrațiile dezinfectanților sunt coordonate cu specialiștii de la Centrul de Sănătate Orhei. „Aceste acțiuni vor fi aplicate cu regularitate până la 23 martie și ar putea fi extinde în funcție de felul cum va evolua situația”, a declarat primarul de Orhei. Autoritățile de Orhei le-au cerut agenților economici și instituțiilor și organizații, indiferent de forma juridică, să se conformeze dispoziției primarului mun. Orhei cu privire la aplicarea acțiunilor în scopul prevenirii infecției CODIV-19. Pentru o mai bună interacțiune dintre cetățeni și serviciile de resort, au fost dispusă crearea punctelor focale la nivel de municipiu și raion. Și conducerea raionului Orhei a dispus mai multe acțiuni antiepidemice împotriva coronavirusului. Președintele Dinu Țurcanu le-a solicitat primarilor din raion să mobilizeze serviciile de resort în acest sens. Din fericire, la Orhei nu a fost înregistrat, deocamdată, nici un caz de coronavirus. Serviciile medicale din țară au raportat, azi, 30 de cazuri noi suspecte de infecție cu COVID-19. Către amiaza zilei de 12 martie, în Moldova erau înregistrate patru persoane infectate cu coronavirus.


// console.log('no ads situation')