Pasajul subteran de pe viaduct va fi reparat capital și pictat cu peisaje inspirate din Istanbul

Pasajul subteran de pe Viaduct va fi ca nou peste trei luni. Cheltuielile pentru lucrările de reparație vor fi suportate un agent economic din preajmă.

Foto: facebook/Ion Ceban

Astfel, vor fi reparate scările, instalat sistemul de iluminare, create condiții pentru persoanele cu nevoi speciale, pereții vor fi construiți din material care vor rezista acțiunilor de vandalism, iar podeaua va fi restaurată.

Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, trecerile subterane reabilitate vor purta numele marilor orașe din toată lumea. Astfel, trecerea subterană de la Viaduct va avea denumirea „Istanbul”, iar altele ar putea numite „București” „Moscova” „Bruxelles” „Tel Aviv” „Viena” „Baku”, dar și altele, iar în interiorul lor vor fi redate peisaje ale celor locații care le poartă numele.

Totodată, edilul a anunțat că a fost finalizată misiunea de audit prinvind modul de gestionare a pasajelor subterane, iar în cadrul acesteia au fost depistate foarte multe încălcări. Ion Ceban a promis că o parte din documtele care demonstrează neregularitățile vor fi făcute publice.


Pub