(video) Coronavirus în Moldova: Poliția și medicii se confruntă cu cetățenii care au simptome, dar nu se prezintă la medic

Poliția și medicii în teritoriu, în ultimele 3 zile, se confruntă cu cetățenii care nu respectă măsurile întreprinse de autorități, a anunțat Pavel Voicu, ministru Afacerilor Interne.

Foto: UNIMEDIA

Urmărește live pe UNIMEDIA:

„Fluxul în ultimele 3 zile s-a micșorat esențial la frontiera cu România, cu 1214 mai puține în 24 de ore, avem o creștere a numărului de cetățeni care se întorc prin frontiera cu Ucraina, se efecuează lucrări pentru a idenfica persoanele suspecte, care sunt rugați să fie izolați pentru 2 săptămâni, iar dacă este vorba despre cazuri mai grave, sunt aduși la spital pentru a li se face testul. În ultimele 24 de ore au fost 3 cazuri de genul, medicii lucrează în continuare. Poliția și medicii în teritoriu, în ultimele 3 zile, se confruntă cu probleme, cetățeni nu responsabilizează ca purtator de infecție peste 4000 sunt în carantină, iar polițiști sunt cei care trebuie să îi supravegheze ca să respecte recomandările medicilor, cel mai grav este iresponsabiliattea celor care au toate simptomele și refuză să se prezinte la medic pentru a fi prelevate probe. Avem 2 cazuri, un bărbat adus forțat cu poliția și doamna cu copil, care a părăsit fără acord instituția”, a declarat Pavel Voicu, ministru Afacerilor Interne.


Pub