Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Administrația capitalei a discutat cu agenții economici de la Piața Centrală planurile de modernizare a zonei comerciale

   1188

Viceprimarul capitalei, Inga Ionesii a avut o întrevedere cu administrația Î.M. „Piața Centrală" și comercianții care activează pe teritoriul pieții, pentru a prezenta planurile de modernizare a zonei comerciale. La întrunire au participat și aleși locali, membri ai Comisiei municipale instituite în scopul identificării problemelor și oferirea soluțiilor de redresare a situației din cadrul Pieței Centrale.

Conceptul de modernizare prevede: amenajarea locurilor de parcare, a zonelor speciale pentru descărcarea mărfurilor, sporirea accesibilității/confortului vizitatorilor pieței, inclusiv a persoanelor cu nevoi speciale și organizarea comerțului după cele mai bune modele ale piețelor din regiune.

În cadrul discuțiilor, Inga Ionesii a informat audiența despre conceptul de modernizare a centrului comercial și amenajarea teritoriului adiacent, astfel ca zona să capete un aspect plăcut atât pentru locuitorii municipiului Chișinău cât și pentru oaspeții capitalei.

În context, Ion Pîntea, director interimar al ÎM „Piața Centrală", a prezentat agenților economici care activează pe teritoriul pieței echipa sa și i-a îndemnat la o conlucrare pentru realizarea în comun a planurilor de modernizare a întreprinderii municipale. Administrația întreprinderii este deschisă pentru dialog constructiv și va ține cont de opiniile și interesele tuturor celor care activează în piață.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost colectate propunerile participanților de care se va ține cont în procesul de executare a lucrărilor, astfel ca modernizarea pieței să se desfășoare cu minim disconfort pentru toți cei implicați în această activitate.