Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Apel către cetățenii municipiului, părinți cu copii minori, în contextul respectării măsurilor de precauție pentru infecția COVID - 19

   2480

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, vine cu un apel către cetățeni, în special pentru părinții cu copii minori, în vederea respectării măsurilor de precauție recomandate, pentru prevenirea și diminuarea răspândirii infecției COVID - 19 pe teritoriul capitalei.   

Astfel, edilul a solicitat cumularea de forțe dintre cetățeni și autorități, pentru a obține efectele scontate: grija față de sănătatea noastră și a celor din preajmă, zi de zi, până la depășirea pericolului de îmbolnăvire cu virusul de tip nou:

„Dragi părinți! Vă rog să vă abțineți de la plimbări în locurile aglomerate și să nu expuneți riscurilor copiii; evitați cumpărăturile dacă acestea nu sunt strict necesare". Evitați terenurile de joacă și cele de sport, unde ieri seara am observat că erau pline de copii", se spune în mesaj.

În adresarea făcută de edilul capitalei se mai menționează că fiecare părinte/adult decide în mod individual cum procedează, însă lucrurile trebuiesc abordate în mod responsabil. Recomandările specialiștilor trebuie respectate, având în vedere grija noastră de sănătate.

În context, menționăm că de astăzi, în preajma terenurilor de joacă și cele de sport vor fi amplasate anunțuri cu recomandări despre prevenirea virusului de tip nou în astfel de locuri. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a familiei și a celor din jur!