04:54:35 24.04.2024
Stiri

Măsuri sporite la Parlament din cauza situației legate de COVID-19: „Haideți să ne gândim și la celelalte instituții, la sistemul medical...”

Politică 12.03.2020 10:36 Vizualizări1605 Autor: Ziarul National
Măsuri sporite la Parlament din cauza situației legate de COVID-19: „Haideți să ne gândim și la celelalte instituții, la sistemul medical...”


Angajații Parlamentului nu au fost lăsați astăzi să intre în birouri, fără a le fi măsurată temperatura, iar instituția a fost dodată cu substanțe dezinfectate, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Totodată, spicherul Zinaida Greceanîi a anunțat, în debutul ședinței Parlamentului, că deputații sunt obligați să îndeplineaască niște fișe în care să indice contactele pe care le-ar fi avut cu persoane revenite din zonele de risc.

Șeful fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, a îndemnat principalul for decizional al republicii să se gândească și la alte instituții, inclusiv la sistemul medical, odată ce Parlamentul s-a asigurat deja „cu termometre și dezinfectant”.

Grosu a oferit exemplul României care a anunțat astăzi că alocă surse financiare pentru a procura un lot important de ventilatoare mecanice, necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Spicherul Zinaida Greceanîi a anunțat că, pe moment, în R. Moldova sunt utilizate fondurile de rezervă ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și Guvernului pentru acțiunile necesare combaterii pandemiei de COVID-19.

Și deputatul Lilian Carp a solicitat Guvernului să modifice legislația privind achizițiile publice, pentru a permite autorităților să poată face procurări în regim de urgență, necesare în situația legată de noul coronavirus, fără a fi constrânse de prevederile actuale privind oferta cu cel mai mic preț etc.

Democratul Dumitru Diacov s-a arătat deranjat de propunerile opoziției, numindu-le „populiste”, pentru că necesită cheltuieli bugetare. Acesta i-a transmis președintei Greceanîi să nu mai pună la vot „toate nebunelile” și să fie susținute numai inițiativele Guvernului legate de această criză.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md