15:40:27 29.03.2024
Stiri

Scântei între doi deputați din Blocul „ACUM”. Igor Grosu către Maria Ciobanu: „Lăsați românofobia!”

Politică 12.03.2020 10:57 Vizualizări2458 Autor: Ziarul National
Scântei între doi deputați din Blocul „ACUM”. Igor Grosu către Maria Ciobanu: „Lăsați românofobia!”


O inițiativă legislativă propusă de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a deranjat, în ședința de astăzi a Parlamentului, un deputat din fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), ambele entități făcând parte din Blocul „ACUM” care a intrat cu o listă comună de deputați în Parlament.

Mai exact, președintele fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a prezentat, pentru introducerea subiectului în ordinea de zi a ședinței de astăzi, proiectul a doi colegi de-ai săi care propun ca unul dintre părinte să poată sta acasă cu copiii, în caz de situații de criză, și să li se păstreze salariul.

Propunerea vine în contextul în care autoritățile au suspendat activitatea instituțiilor de învățământ, iar multe familii nu au cu cine să lase copiii.

Deputata PPDA, Maria Ciobanu, a ținut să-l admonesteze pe Grosu în plină ședință a Parlamentului, afirmând că această inițiativă legislativă ar fi fost copiată, „până la punctul 3”, de la deputații din România și era cazul să fie schimbate „câteva propoziții”.

Deranjat de această remarcă, Grosu a îndemnat-o pe Ciobanu să lase „românofobia”.

„Pe Dvs. vă deranjează că ne-am inspirat dintr-o soluție românească, vă deranjează coronavirusul sau vă deranjează că noi lăsăm copiii fără supraveghere Dumneavoastră puteți să spuneți ce vreți, dar eu am trei copii acasă și mă gândesc la toți copiii care trebuie să stea cu un părinte acasă în această perioadă. Lăsați românofobia aceasta!”, a replicat Grosu.

În dispută a intervenit președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, afirmând că fiecare instituție trebuie să reglementeze aceste lucruri. În Legislativ, de exemplu, mamele cu copii au permisiunea să lucreze de la distanță, păstrându-și salariile.

Menționăm că această inițiativă nu a fost susținută de Parlament, dar deputații au solicitat Guvernului să vină cu soluții legate de situația creată după suspendarea activității instituțiilor de învățământ în legătură cu răspândirea noului coronavirus în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md