21:48:43 28.03.2024
Stiri

China anunţă că a DEPĂȘIT vârful epidemiei de coronavirus

Știri 12.03.2020 12:01 Vizualizări1203 Autor: Ziarul National
China anunţă că a DEPĂȘIT vârful epidemiei de coronavirus


China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters. Comentariile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al comisiei, Mi Feng, în cadrul unei conferinţe de presă.

Anunțul vine după ce au fost înregistrate doar opt noi infecţii în provincia Hubei, aceasta fiind pentru prima dată când în epicentrul epidemiei au fost consemnate mai puţin de zece cazuri, informează Reuters. Odată cu încetinirea accentuată a ratei de răspândire a virusului, mai multe sedii comerciale s-au redeschis, autorităţile relaxând cu precauţie restricţiile.

Provincia Hubei, locul în care a apărut coronavirusul, la sfârşitul anului trecut, a anunţat joi că va relaxa restricţiile de călătorie şi va permite reluarea unor procese de producţie în două oraşe şi două judeţe.

„În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China'', a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate. „Creşterea numărului de cazuri noi se reduce'', a spus el. Economia din Hubei, bazată în principal pe producţie şi comerţ, inclusiv un sector auto important în capitala provinciei, Wuhan, a fost practic suspendată de la 23 ianuarie.

În timp ce virusul se răspândeşte rapid la nivel global, răspândirea acestuia în China s-a încetinit semnificativ în ultimele şapte zile, ca rezultat al măsurilor stricte impuse pentru controlul deplasării populaţiei şi al traficului, inclusiv blocarea oraşului Wuhan, un oraş cu 11 milioane de oameni.

Cel mai scăzut număr de infectări zilnice de la debutul publicării statisticilor

Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, potrivit Ministerului Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie. Printre aceste cazuri suplimentare se numără şase persoane venite din străinătate, reprezentând o nouă provocare pentru autorităţile sanitare chineze, care au reuşit să limiteze epidemia pe teritoriul ţării.

De asemenea, 11 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este cel mai scăzut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morţi în China, pe departe cea mai afectată ţară din lume, scrie Agerpres.

Numărul noilor contaminări la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei de Covid-19, unde virusul a apărut în decembrie, este de doar opt. Este pentru prima dată când scade sub pragul de 10 de la începutul realizării bilanţului, în luna ianuarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md