12:30:02 24.04.2024
Stiri

FOTO // La Orhei se iau măsuri fără PRECEDENT împotriva CORONAVIRUSULUI

Social 12.03.2020 12:35 Vizualizări2839 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei se iau măsuri fără PRECEDENT împotriva CORONAVIRUSULUI


Autoritățile municipiul Orhei au dispus măsuri de amploare de profilaxie și prevenire a răspândirii coronavirsului. Orașul Orhei este prima localitate din R. Moldova, care întreprinde acțiuni antiepidemice de asemenea proporții. Acestea vor fi organizate, periodic, până spre sfârșitul lunii martie, anunță Primăria Orhei.

Astfel, zeci de unități de tehnică specială au fost antrenate la 12 martie, în Orhei, pentru dezinfectarea arterelor orașului. În acest proces sunt utilizate peste 20 de unități de tehnică, fiind mobilizați și peste 200 de angajați ai serviciilor comunale. De asemenea, transportul public din Orhei este dezinfectat în stațiile terminus.

În paralel, autoritățile de Orhei desfășoară o amplă campanie de informare a populației privitor la măsurile antiepidemice. Autoritățile din Orhei au editat mai multe materiale informaționale în acest sens.

Primarul Pavel Verejanu spune că Orheiul este primul oraș din R. Moldova care ia măsuri antiepidemice împotriva coronavirusului de o asemenea amploare.

Pentru dezinfectarea spațiilor publice este utilizată soluție pe bază de clor și alcool. Concentrațiile dezinfectanților sunt coordonate cu specialiștii de la Centrul de Sănătate Orhei. „Aceste acțiuni vor fi aplicare cu regularitate până la 23 martie și ar putea fi extinde în funcție de felul cum va evolua situația”, a declarat primarul de Orhei.

Autoritățile de Orhei le-au cerut agenților economici și instituțiilor și organizații, indiferent de forma juridică, să se conformeze dispoziției primarului municipiului Orhei cu privire la aplicarea acțiunilor în scopul prevenirii infecției CODIV-19.

Pentru o mai bună interacțiune dintre cetățeni și serviciile de resort, au fost dispusă crearea punctelor focale la nivel de municipiu și raion. Și conducerea raionului Orhei a dispus mai multe acțiuni antiepidemice împotriva coronavirusului. Președintele Dinu Țurcanu le-a solicitat primarilor din raion să mobilizeze serviciile de resort în acest sens.

Din fericire, la Orhei nu a fost înregistrat, deocamdată, nici un caz de coronavirus, arată sursa citată. Serviciile medicale din R. Moldova au raportat, azi, 30 de cazuri noi suspecte de infecție cu COVID-19. Către amiaza zilei de 12 martie, în Moldova erau înregistrate patru persoane infectate cu coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md