20:21:32 28.03.2024
Stiri

Salariu GRAS pentru fiica Zinaidei Greceanîi, numită reprezentant al R. Moldova la Uniunea Euroasiatică. Acest „MOFT EUROASIATIC” va costa bugetul de stat 10 000 de euro pe lună

Politică 12.03.2020 13:06 Vizualizări20630 Autor: Ziarul National
Salariu GRAS pentru fiica Zinaidei Greceanîi, numită reprezentant al R. Moldova la Uniunea Euroasiatică. Acest „MOFT EUROASIATIC” va costa bugetul de stat 10 000 de euro pe lună Facebook/Nicu Popescu


Noua funcție a fiicei Zinaidei Greceanîi, numită ieri de Guvern în calitate de reprezentant al R. Moldova la Comisia economică euroasiatică, o structură a Uniunii Economice Euroasiatice, va costa bugetul republicii cel puțin 10 000 de euro pe lună. Dar cel mai grav este că se depun eforturi pentru atașarea R. Moldova la spațiul euroasiatic, care este străin republicii noastre, menționează fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Profitând de faptul că societatea noastră (și nu doar) este bulversată de coronavirus, Guvernul Dodon a decis să-și bată și mai tare joc atât de politica noastră externă. Mă refer aici la tentativele de a atașa simbolic și practic Moldova la Uniunea Euroasiatică. În loc să obțină ridicarea embargoului impus nejustificat asupra țării noastre de către Federația Rusă, în loc să ceară respectarea de către Federația Rusă a acordului de liber schimb cu Moldova, prioritatea Guvernului a fost numirea doamnei Oxana Greceanîi drept reprezentant la Uniunea Euroasiatică. Acest act nu se înscrie în prioritățile politicii externe, nici măcar ale Guvernului Chicu, și contravine clar însuși numelui de Minister de Externe și Integrare Europeană, pentru că integrarea euroasiatică este în totală contradicție cu misiunea Ministerului de Externe. Literele IE din abrevierea MAEIE înseamnă Integrare Europeană, nu Integrare Euroasiatică”, a scris Popescu pe Facebook.

Citește și: Fiica Zinaidei Greceanîi s-a ales cu o nouă funcție

Acesta presupune că acest moftul actualei guvernări de a o numi pe Oxana Greceanîi ca reprezentat al R. Moldova la Uniunea Euroasiatică ar putea costa bugetul de stat și 10 000 de euro pe lună. „Sunt curios să aflu cât va costa bugetul de stat acest gest eurasiatic? Probabil peste 5 000 euro pe lună, dacă ținem cont de salariu și prețul de chirie al unui apartament. Iar dacă vorbim și despre șofer și sediu separat, mai adăugați 4 000 - 5 000 de euro pe lună”, remarcă acesta.

CITIȚI și Apartamente de lux pentru copiii Zinaidei Greceanîi

În condițiile în care Guvernul nu are banii și capacitatea pentru a se ocupa de sănătatea cetățenilor, să te aventurezi în cheltuieli majore doar de dragul unor himere euroasiatice este culmea tupeului, continuă sursa citată.

CITIȚI și Fiica Zinaidei Greceanîi, angajată în funcție PUBLICĂ de rivalii săi politici

„Astfel de costuri pot fi justificate atunci când reprezentanțele noastre diplomatice promovează interesele comerciale și politice ale țării și ale cetățenilor noștri. Dar în condițiile în care avem deja un Ambasador la Moscova, care poate bine merci discuta și cu autoritățile Federației Ruse și cu Comisia economică euroasiatică, care are sediul la Moscova - nu văd de ce era nevoie de crearea unui astfel de post”.

Nicu Popescu subliniază că este absolut legitim să fie anulat postul creat special pentru Oxana Greceanîi.

„Este un moft eurasiatic costisitor, inutil și contrar priorităților declarate de politică externă. Ambasada R. Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, dacă este nevoie. Dacă MAEIE are fonduri în plus, este mult mai util să deschidă vreun consulat suplimentar în SUA, Canada, Franța sau Rusia – acolo unde cetățenii noștri chiar au nevoie de asistență consulară sporită. Iar la modul simbolic - Moldova nu este Eurasia! Moldova este în Europa. Și încetați să forțați și atașarea Moldovei la spațiul eurasiatic, distant și străin țării noastre”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md