15:28:40 25.04.2024
Stiri

UPDATE // Încă DOUĂ cazuri de coronavirus în R. Moldova. Bilanţul a ajuns la ŞASE bolnavi de COVID-19

Social 12.03.2020 19:23 Vizualizări2947 Autor: Ziarul National
UPDATE // Încă DOUĂ cazuri de coronavirus în R. Moldova. Bilanţul a ajuns la ŞASE bolnavi de COVID-19


UPDATE // Încă două cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost confirmate în R. Moldova. Astfel, bilanţul a ajuns la şase persoane infectate cu COVID-19.

"Este vorba despre una dintre cele două persoane, care au fost testate încă o dată", a spus ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a declarat că a șasea persoană infectată este un tânăr care a venit cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă, depistată cu COVID-19 în R. Moldova.


*********************

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, anunță că în R. Moldova există, pe moment, 30 de persoane suspectate că ar fi infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea nouă sunt copii care, împreună cu două mame, sunt internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău.

Totodată, patru cazuri au fost confirmate cu COVID-19, ultimul fiind înregistrat ieri. Este vorba de o domnișoară care s-a întors recent din Italia cu un autocar și nu a reușit să intre în contact cu alți cetățeni din republică. Autoritățile spun că au contactat deja pasagerii acelui autocar pentru a lua măsurile ce se impun în asemenea cazuri.

Ministra a mai adăugat că de la persoana în cazul căruia nu era clar verdictul medicilor pe parcursul zilei de ieri au fost prelevate probe repetate și rezultatele vor fi anunțate astăzi, odată cu ale tuturor celor 30 de persoane suspecte.

Aceeași sursă a dezvăluit cazul unei mame care a fugit ieri, împreună cu copilul ei, din Unitatea Primiri Urgențe, deși urma să fie izolată într-o boxă, ambii fiind suspectați că ar fi infectați cu COVID-19. În aces caz a fost sesizată Poliția.

Cât privește starea sănătății celor patru bolnavi de COVID-19, ministra susține că doamna internată la Spitalul Clinic Republican se simte mai bine, medicii înregistrează o dinamică pozitivă în cazul ei, o altă persoană este în stare satisfăcătoare, iar în cazul altor două starea este de gravitate medie. Situația este mai dificilă în cazul doamnei de 60 de ani, care s-a întors pe 24 februarie din Italia, unde a stat zece zile la o prietenă.

Menționăm că, ieri-seară, în R. Moldova a ajuns ultimul avion care a adus pasageri din Italia, cursele fiind suspendate până la finele acestei luni. Ministra Dumbrăveanu a spus că trei pasageri ai avionului au fost depistați cu febră și au fost internați la Spitalul „Toma Ciorbă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md