18:59:49 25.04.2024
Stiri

Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu un demnitar brazilian confirmat cu COVID-19

Știri 12.03.2020 21:29 Vizualizări2080 Autor: Ziarul National
Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu un demnitar brazilian confirmat cu COVID-19


Fabio Wajngarten, secretarul de presă al președintelui brazilian Jair Bolsonaro, a fost testat joi pozitiv pentru coronavirus, au declarat pentru CNN două surse. Știrea vine doar câteva zile după ce Wajngarten s-a întâlnit cu președintele SUA, Donald Trump, în Florida.

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a avut „aproape nicio interacţiune” cu oficialul brazilian diagnosticat cu noul coronavirus, astfel că nu trebuie testat deocamdată, a comunicat joi seară Preşedinţia Statelor Unite.

„Preşedintele SUA şi vicepreşedintele nu au avut aproape nicio interacţiune cu persoana diagnosticată pozitiv şi în acest moment nu necesită efectuarea de analize”, a comunicat joi seară Casa Albă, citată de agenţia Associated Press.

Asistentul președintelui Bolsonaro a postat pe contul său de pe o rețea de socializare o fotografie în care apare alături de președintele american Donald Trump și de vicepreședintele SUA, Mike Pence, la Mar-a-Lago.

Fabio Wajngarten îl însoțea pe Bolsonaro într-o călătorie în SUA, timp în care cei doi lideri au luat masa împreună, scrie cnn.com. La începutul zilei, cei doi au făcut declarații pentru mass- media despre focarul de coronavirus.

„Nu mă preocupă deloc”, a declarat Trump presei. El a fost întrebat despre prezența sa la conferința CPAC, unde o altă persoană a fost, de asemenea, testată pozitiv pentru coronavirus.

Trump a declarat că a fost conștient de diagnosticul asistentului în timpul unor observații făcute miercuri la Biroul Oval de la Casa Albă.
„Nu am făcut nimic foarte neobișnuit, ne-am așezat unul lângă celălalt o perioadă de timp”, a adăugat el, referindu-se la Bolsonaro.
Trump a anunțat miercuri interdicții de călătorie pentru persoanele care vin în Statele Unite din Europa continentală, în timp ce administrația sa încearcă să combată pandemia în curs de desfășurare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md