(video) Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova

coronaq

Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății după ședința Centrului Unic de Comandă. Anterior, au fost confirmate patru cazuri de coronavirus în Moldova.

De asemenea, ministra a anunțat că la momentul de față sunt încă 30 de cazuri suspecte, iar rezultatele vor fi prezentate mâine.

„Noi am avut în lucru 30 de cazuri suspecte. Două dintre acestea au fost confirmate. Unul dintre aceste două cazuri este cel suspect de ieri. Starea pacienților este medie și avem alte două cazuri noi suspecte. Ambele persoane confirmate astăzi au revenit recent din Italia. Despre cazurile confirmate anterior, pacienții au o dinamică pozitivă, doar o singură persoană se simte de câteva zile de o gravitate medie. Noi împreună cu poliția conlucrăm și stabilim persoanele cu care s-au văzut și aceste persoane sunt monitorizate de medici”, a declarat ministra.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat în cadrul aceluiași briefing că peste 4 000 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Totodată, Dodon a dat asigurări că Moldova este pregătită pentru mai multe scenarii negative: „Cel mai grav ar fi ca numărul persoanelor infectate să ajungă la 1 236. Totuși, suntem pregătiți și pentru acest număr”.

Autoritățile spun că în Moldova există 500 de aparataje pentru respirație artificială. Deocamdată, doar o singură persoană infectată a avut nevoie de utilizarea unui astfel de aparataj.

Dodon a mai adăugat că acum se discută cu Rusia, dar și cu alți parteneri externi, pentru a primi ajutor în caz de necesitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente