/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CEC a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel în cazul lui Balinschi

12 martie 2020, ora 12:26

Comisia Electorală Centrală a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel, după ce magistrații au respins demersul prin care s-a cerut ca candidatul Partidului Șor Vitalie Balinschi să fie exclus din lista candidaților pentru fotoliul de deputat în Parlamentul R. Moldova pe circumscripția nr.38 Hâncești.

Comisia Electorală Centrală a depus un recurs la Curtea Supremă. În acest sens, instanța este obligată să examineze toate cererile până în ziua alegerilor”, a spus pentru tv8.md președintele CEC, Dorin Cimil.

Motivul adresării CEC-ului la Curtea de Apel este că acesta ar fi corupt alegătorii.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins la 10 martie demersul Comisiei Electorale Centrale prin care s-a cerut ca Balinschi să fie exclus din cursa electorală. În aceeași zi sute de susținători Partidului Șor au organizat un miting în fața Curții de Apel Chișinău.

Oamenii au fost aduși cu mai multe microbuze și autocare. În imagini se văd coloane întregi cu transportul organizat parcat pe străzile adiacente a Curții de Apel.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram