‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComerțul cu produse proaspete între țările UE ar putea fi grav afectat din cauza...

Comerțul cu produse proaspete între țările UE ar putea fi grav afectat din cauza coronavirusului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comerțul cu produse proaspete realizat între țările UE ar putea fi grav afectat din cauza măsurilor întreprinse pentru a stopa răspândirea coronavirusului, scrie FreshFruitPortal.com.

Dacă și alte țări afectate vor lua măsuri similare celor întreprinse de Italia, ar putea apărea probleme grave, în condițiile în care comerțul internațional a fost deja grav afectat în ultimele săptămâni de apariția coronavirusului.

Potrivit Asociației Europene pentru Produse Proaspete – Freshfel, acest lucru va duce la majorarea vânzărilor produselor locale. Primele schimbări care deja au avut loc țin de insuficiența de personal și livrări întârziate.

„Pe măsură ce se iau măsuri suplimentare de control, în special dacă se impun închideri de frontieră pentru a verifica circulația persoanelor în spațiul Schengen, inter-comerțul ar putea fi denaturat în mod semnificativ. Blocarea tocmai anunțată în Italia este un prim pas în UE. Măsuri similare potențiale care urmează să vină în alte state membre afectate, cum ar fi Franța, Spania sau Belgia, ar putea duce la limitarea capacității operatorilor de a efectua comerț transfrontalier”, au menționat reprezentanții Freshfel.

Potrivit asociației, focarele prezente în China au generat „o serie de implicații” pentru sectorul fructelor și legumelor europene,din cauza paralizării operațiunilor și încetinirii economice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›