‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVeste bună pentru apicultori. Trei centre de instruire și consultanță vor fi create în...

Veste bună pentru apicultori. Trei centre de instruire și consultanță vor fi create în țara noastră

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Trei centre de instruire și consultanță în apicultură vor fi create în anul curent în Republica Moldova de Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) în parteneriat cu Asociația Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova (AEPAM), cu suportul Proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova.

Scopul acestei inițiative este de a facilita accesul apicultorilor din regiunile Republicii Moldova la asistență calificată în domeniu pentru a le dezvolta capacitățile de inițiere a unei afaceri apicole, cât și pentru gestionarea eficientă a unei prisăci. Centrele de instruire și consultanță în apicultură (CICA) își vor desfășura activitatea în regiunea Nord – satul Iabloana, raionul Glodeni, regiunea Centru – satul Bardar, raionul Ialoveni și regiunea Sud – orașul Cahul.

În cadrul CICA, apicultorii din regiuni vor fi instruiți privind cele mai bune practici tehnologice și manageriale în domeniul apicol, fiind stimulați și sprijiniți să practice apicultura profesionistă pentru a crește productivitatea și calitatea mierii de albini cât și a produselor apicole derivate. De asemenea, apicultorii vor beneficia de consultanță referitor la înregistrarea și activitatea economică în apicultură.

În același timp, pe parcursul implementării proiectului, ANARM va organiza patru Conferințe regionale tematice și două ediții ale Forumului Național Apicol, stimulând promovarea bunelor practici apicole și schimbul de experiență între apicultori.

Menționăm că, în prezent, aproximativ opt mii de persoane practică apicultura, iar volumul total al producției de miere este de circa 6.500 tone anual. 

Foto simbol: pxhere.com

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›