Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.03.2020

Comisia economie, buget și finanțe a susținut crearea subzonei ”Pîrîta” a Zonei Economice Libere ”Bălți”

Comisia economie, buget și finanțe a susținut crearea subzonei ”Pîrîta” a Zonei Economice Libere ”Bălți”

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru completarea Legii privind Zona Economică Liberă ”Bălți”, pentru ambele lecturi. Documentul prevede crearea unei subzone a Zonei Economice Libere ”Bălți”, care să fie înființată în satul Pîrîta, raionul Dubăsari.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Igor Munteanu.

Proiectul de lege prevede că subzona va avea o suprafață de cca 11 ha. Acesta se află la o distanță de 500 de metri de localitate și se mărginește cu traseul auto R5 Chișinău-Budești-Vadul lui Vodă. 

Autorul motivează prin existența potențialului investițional și a unor capacități suficiente de brațe de muncă în această regiune. Raza de influență a zonei libere pe piața forței de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt care va îmbunătăți situația social-economică a localităților învecinate.

Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii și construcției unităților de producție pentru închirierea de către rezidenții subzonei.

În Moldova funcționează 7 Zone Economice Libere, ZEL ”Bălți” având o dinamică sporită de dezvoltare care este asigurată de cei 66 de rezidenți ai zonei.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plen, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus