Ministra Sănătății: Niciun pasager de pe cursa Milano-Chișinău nu manifestă simptome de infectare

Niciun pasager ai cursei Milano-Chișinău, cu care a ajuns în Republica Moldova femeia infectată cu coronavirus, pe 7 martie 2020, nu prezintă simptome de infectare. Totodată, cei 10 cetățeni străini, căutați de autorități, de pe aceeași cursă, au fost identificați și localizați, de către Ministerul Afacerilor Interne.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, doi pasageri ai cursei Milano-Chișinău, din 7 martie 2020, cu care a venit în țară o femeie infectată cu coronavirus, au prezentat simptome asociate acestei infecții.

„Am avut două cazuri suspecte, care nu s-au confrimat, de pe cursa Milano-Chișinău”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Între timp, Ministerul Afacerilor Interne a reușit să identifice ultimii 10 pasageri ai cursei, fiind vorba despre cetățeni străini, ce au completat eronat fișele de la intrarea în țară. „Aceștia au fost identificați de către Ministerul de Interne, fiind determinată inclusiv locația acestora”, a precizat ministra Sănătății.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba de o femeie venită din Italia, cu o cursă aeriană, Milano-Chișinău. Aceasta a fost internată imediat ce a aterizat pe aeroport, starea ei înrăutățindu-se în timpul zborului.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate de către testele de laborator. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.


Pub