România: 31 de cazuri de Covid-19. Primul caz, confirmat astăzi la Iași

Primul caz de infectare cu Covid-19 a fost confirmat la un bărbat din Iași. Astfel, numărul cazurilor a crescut la 31.

Foto: UNIMEDIA

Cel mai noi caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la o persoană din Iași. Este vorba despre un bărbat în vârsă de 42 ani, care a revenit din Veneția pe 2 martie.

Un alt caz a fost înregistrat astăzi dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Dimitrie Gerota. Ea este medic în spital, scrie digi24.ro

Până marți au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 29 sunt pozitive, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Ministerul Sănătății a anunțat că în cele șapte centre din țară sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost comandate.

„Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Instituția arată că nu există pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerului Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.


Pub