(video) Moldoveni blocați pe aeroportul de la Roma. Autoritățile vin cu o atenționare

Patru sau cinci moldoveni sunt blocați pe aeroportul de la Roma, capitala Italiei, care se află în carantină națională în legătură cu răspândirea de amploare a infecțiilor cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon, cu referire la datele prezentate de către ministrul de Externe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Foto: UNIMEDIA

„Ministrul Aureliu Ciocoi ne-a raportat că sunt patru sau cinci cetățeni blocați pe aeroportul de la Roma. Au plecat ieri sau alaltăieri din Republica Moldova, au zburat spre Roma, acolo nu-i primesc pentru că e carantină, și înapoi nu pot veni, pentru că sunt sistate rutele spre Chișinău”, a spus șeful statului, după ședința CSS de astăzi.

Autoritățile au lansat o atenționare către cetățeni să evite călătoriile în această perioadă.

„Stimați concetățeni, noi vă așteptăm acasă, dar vă rugăm să aveți grijă. Nu vă aventurați ca să nu ajungeți să stați în țări străine, în carantină, câte 14-20 de zile, cu familii cu tot”, a spus Igor Dodon.

După ce Austria a închis granițele, iar România a restricționat tranzitarea teritoriului său, moldovenii au găsit o altă cale de a ajunge acasă, spun autoritățile.

„Moldovenii noștri ingenioși urcă pe feribot, pleacă în Grecia și încearcă să ajungă în Republica Moldova. Va rugăm insistent nu vă porniți în astfel de aventuri. Acolo aveți acces la servicii medicale ca și acasă, serviciile sunt gratuite ca și în Republica Moldova. Cât timp mergeți cu feribotul, Grecia poate aplica starea de carantină și nu vă vor primi nicăieri”, a mai spus Igor Dodon.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe a creat o celulă de criză, fiind în comunicare permanentă cu ambasadele pentru a acorda asitență cetățenilor ce se află în situație critică.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus, în toate fiind vorba despre persoane venite din Italia.


Pub