Andrei Năstase îndeamnă cetățenii să renunțe la întruniri și călătorii mai puțin necesare: „Paza bună trece primejdia rea”

În contextul confirmării celor 3 cazuri de infectare cu coronavirus, autoritățile trebuie responsabilizate, dar mai ales încurajate să întreprindă măsuri necesare pentru a preveni situațiile de răspândire comunitară sau necontrolată a infecției și să preia cele mai bune și eficiente practici, afirmă Andrei Năstase, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Deși avem confirmate mai puține cazuri comparativ cu alte state din regiune și europene, iar aparent aceste cazuri sunt cunoscute, persoanele infectate și cele cu care au intrat în contact monitorizate, autorităţile R. Moldova trebuie responsabilizate, dar mai ales încurajate și sprijinite să întreprindă toate măsurile necesare pentru a preveni situațiile de răspândire comunitară sau necontrolată a infecției, să preia cele mai bune și eficiente practici, expertiză și suport de la partenerii noștri externi”, spune Andrei Năstase.

Oficialul mai susține că este nevoie de o cooperare loială intre instituțiile statului, de o abordare cu maximă responsabilitate a situației din partea acestora pentru populația Republicii Moldova, astfel că siguranța cetățenilor RM, mai ales acum, trebuie să reprezinte prioritatea zero.

„Avem nevoie de o cooperare loială intre instituțiile statului, de o abordare cu maximă responsabilitate a situației din partea acestora pentru a ne putea proteja familiile noastre, copiii noștri, părinții, bunicii, semenii noștri. Pentru că sănătatea și siguranța cetățenilor RM, mai ales acum, trebuie să reprezinte prioritatea zero, oricare ar fi masurile necesare și sacrificiile pe care urmează să le facem, inclusiv cele de natură să ne afecteze alte drepturi și libertăți fundamentale. Indiferent de culoarea politică a autorităților centrale și locale, eforturile acestora în prevenirea și combaterea coronavirusului trebuie susținute printr-o maximă cooperare a noastră, a tuturor cetățenilor, a celor de Acasă și a celor din Diasporă, pentru care am un mesaj aparte de solidaritate, prețuire și respect pentru curajul și demnitatea de care ați dat dovadă mereu și în mod special în aceste momente deosebit de dificile prin care treceți, aflaţi în Italia sau oriunde departe de casă”, afirmă Năstase.

„Este momentul să ne măsurăm încă o dată capacitatea de a face bloc comun în fața unei amenințări reale, de această dată de natură medicală. Nu trebuie să fim egoiști și nu trebuie să gândim că nouă nu ni se poate întâmpla. Avem puterea să trecem și peste această încercare, suntem obligați să o facem împreună. Pentru că paza bună trece primejdia rea, îndemn cetățenii R. Moldova să renunțe la întruniri și călătorii mai puțin necesare”, a mai spus liderul Platformei DA, într-o adresare pe pagina sa de Facebook.


Pub