Noi negocieri privind crearea unei coaliții PD-PSRM. Ce au discutat socialiștii și democrații

Grupurile de lucru din partea PSRM și PDM au avut, astăzi, o nouă rundă de negocieri în vederea creării unei majorități guvernamentale.

Foto: colaj UNIMEDIA

Întîlnirea a avut loc la Parlament, iar în cadrul acesteia s-au discutat principiile proiectului de acord, în special vizavi de politica internă, măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

De asemenea, s-a discutat și despre politica externă, inclusiv despre continuarea realizării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

La baza proiectului de acord, negociat între PSRM și PDM, stă documentul semnat anul trecut între PSRM și blocul ACUM.

PSRM și PD au anunțat, săptămâna trecută, că lansează negocieri privind crearea unei coaliții majoritare. Democrații au solicitat jumătate dintre portofoliile Cabinetului de miniștri, iar socialiștii au lăsat să se înțeleagă faptul că sunt gata să cedeze, printre altele, Apărarea și Externele.

La începutul săptămânii curente, liderii Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat au continuat discuțiile privind crearea unei coaliții de guvernare, fără, însă, a aduce în discuție eventuale partajări de fotolii în Guvern.


Pub