(video) Igor Dodon, despre panica din magazine: Nu există riscuri pentru securitatea alimentară

Autoritățile cheamă oamenii la calm și dau asigurări că Republica Moldova nu se va confrunta cu o criză alimentară, indiferent de modul în care va evolua situația legată de răspândirea infecției cu coronavirus. Declarațiile vin în contextul în care moldovenii au luat cu asalt magazinele alimentare, după ce s-a anunțat despre confirmarea a încă două cazuri de infectare cu coronavirus.

Foto: Facebook

„Noi cunoaștem situația de ieri din unele centre comerciale. Panică. De aceea trebuie să ne clarificăm. Este grupul de montiroizare a prețurilor, pentru că nu există riscuri de asigurare a cetățenilor cu produse alimentare. Ministerul Agriculturii a venit cu informații și va face public detaliat stocurile. Repet, riscuri pentru securitatea alimentară în Republica Moldova nu există. Nu vă panicați și nu luați cu asalt centrele comerciale”, a declarat Igor Dodon, după ședința Consiliul Suprem de Securitate.

Totodată, CSS a lua decizia ca organele de drept să verifice prețurile produselor alimentare „și să combată speculațiile”.

Pe 10 martie au fost confirmate încă două cazuri de coronavirus, iar după acest anunț, moldovenii au luat cu asalt supermarketurile, golind rafturile cu produse alimentare.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub