(video) Două cazuri testate repetat pentru coronavirus. Alte 28 de probe sunt negative

Ministra Sănătății prezintă ultimele date cu privire la situația din țară, dar și rezultatele testelor pentru ultimii pacienți internați cu suspecție de coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

”Din cele 30 de cazuri suspecte, 28 de cazuri sunt negative. 2 cazuri sunt în proces de reacție repetată pentru confirmare. Ambele persoane au revenit în Republica Moldova din Italia.

Toate testele efectuate la copii au ieșit negative, inclusiv și testele mamelor”, a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Un tânăr care a venit cu avionul de sâmbătă Milano-Chișinău, la bordul căruia a venit și prima pacientă confirmată pozitiv cu coronavirus, a semnalat atitudine de discriminare din partea comunității.

Ministra Sănătății face apel la calm către cetățeni și la corectitudine, să respecte drepturile omului și să ajute oamenii aflați în dificultate.

Autoritățile au subliniat că toate testele și tratamentul legat de coronavirus este gratuit. „Noi vorbim de interesul prioritar al cetățenilor și toate aceste servicii sunt absolut gratuite”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus, în toate fiind vorba despre persoane venite din Italia.


Pub