Al 37-lea caz de infecție cu coronavirus, confirmat în România

Un bărbat, de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie 2020, a devenit cea de-a 37-a persoană diagnosticată cu noul tip de coronavirus, informează Digi24.ro.

Foto: UNIMEDIA

Bărbatul a prezentat simptome din data de 06 martie 2020 și a fost internat la Spitalul Victor Babeș din București. Acesta este al 8-lea pacient confirmat astăzi.

Marți, 10 martie, numărul îmbolnăvirilor în România a crescut brusc, de la 17 la 29.

Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. De altfel, unul dintre cazurile diagnosticate miercuri este medic la acest spital, scrie News.ro.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie.

Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate pe tot teritoriul țării.

În Republica Moldova a fost confirmat astăzi al patrulea caz de infectie cu Covid-19. Este vorba despre un tânăr care a revenit în țară cu cursa Milano - Chișinău, împreună cu prima victimă.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub