Instanța i-a aplicat 30 de zile de arest viceguvernatorului BNM, Ion Sturzu

Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, i-a aplicat 30 de zile de arest lui Ion Sturzu, actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

Foto: BNM

„Procurorii anticorupție au solicitat cercetarea lui Ion Sturzu în stare de arest, solicitândca acesta să fie reținut pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a admis integral demersul procurorilor”, a declarat pentru UNIMEDIA, Maria Vieru.

La data de 5 martie, anul curent, procurorii anticorupție au descin la sediul Băncii Naționale. În urma perchezițiilor, au fost reținuți, pentru 72 de ore, actualul și ex-guvernatorul BNM. Este vorba despre Ion Sturzu și Aureliu Cincilei. Aureliu Cincilei este și soțul deputatei Ruxanda Glavan.

Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului privind frauda bancară.

Tot atunci, a fost reținut pentru 30 de zile și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu. Potrivit lui Drăguțanu, învinuirile ce i se aduc sunt exagerate și departe de realitate, având în vedere că acest credit de urgență s-a oferit după ce BNM a preluat controlul băncilor implicate în tranzacțiile ce au dus la frauda bancară.


Pub