În Wuhan au fost închise ultimele două spitale temporare construite pentru pacienții cu coronavirus

Ultimele două dintre cele 16 spitale temporare construite în orașul Wuhan, orașul în care a izbucnit focarul de coronavirus, au fost închise astăzi, 11 martie, după ce toți pacienții au fost vindecați și externați, informează New York Post.

Foto: Hector Reatamal/AFP

Ultimii 49 de pacienți au fost externați marți după-amiază din spitalul temporar Wuchang, din capitala provinciei Hubei, scrie agenția de știri Xinhua. Spitalul improvizat cu o capacitate de 784 de paturi - care a fost construit pe teritoriul stadionului Wuchang Hongshan, a fost deschis pe 5 februarie și a primit un număr de 1.124 de pacienți, potrivit presei, dintre care 833 au fost externași, iar alții 291 au fost transferați în alte spitale.

Un alt spital improvizat din districtul Jiangxia din Wuhan a fost, de asemenea, închis după 26 de zile de funcționare, informează Xinhua. Spitalul a primit un total de 564 de pacienți, dintre care 392 au fost externați după ce s-au recuperat.

Zhang Boli, un academician de la Academia Chineză de Inginerie, a declarat că cele 16 spitale temporare au primit un total de 13.000 de pacienți cu coronavirus.


Pub