FMI a confirmat finalizarea cu succes a programului cu țara noastră

Consiliul de directori executivi ai FMI a aprobat finalizarea programului cu țara noastră, astfel confirmând realizarea agendei de reforme în domeniul finanțelor publice și sectorului financiar bancar. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

Foto: UNIMEDIA

„Negocierile purtate de noi cu echipa FMI pe parcursul lunii februarie 2020 și îndeplinirea angajamentelor asumate, ne-au permis să încheiem cu succes programul existent și să punem bazele pentru un nou program. Urmare a acestei decizii, țara va beneficia în următoarele zile și de un suport financiar consistent”, a declarat Ion Chicu.

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, a precizat pentru UNIMEDIA că boardul FMI a apreciat programul încheiat în martie 2020, ca fiind încheiat cu succes. „Aceasta este o etapă împortantă pentru semnarea unui program nou. În cazul încheierii programului fără succes se creează o atmosferă de neîncredere care împiedică agrearea unui nou program. Ultima tranșă de suport este de aproximativ 20 de milioane de dolari. Votul bordului FMI înseamnă undă verde pentru tranșă.”

Ion Chicu / Sursa:Facebook

Amintim că în a doua jumătate a lunii septembrie 2019, consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a finalizat a patra și a cincea evaluare a programului susţinut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) şi Mecanismul de finanţare extinsă (EFF). Tot atunci a fost aprobată solicitarea autorităților moldovenești de a extinde durata programului până la 20 martie 2020 și de a modifica graficul de debursare.


Pub